Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje.
Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný.
Tvaroh: tvrdý tvaroh se uchová déle čerstvý, když se celý ponoří do studené vody a dá do lednice. Vodu je nutno po dvou dnech vyměňovat.
Sušenky: sušenky nebo suché vánoční cukroví se má správně uchovávat v plechových dózách a v chladu.
Nepečené rolády, plněné cukroví, dorty apod: jasně že v ledničce, ale mělo by se zabalit do alobalu nebo dát do plastové misky vyložené alobalem, aby nepochytilo pachy ostatních potravin v lednici.
Tvrdé sýry: zabalíme do plátěného ubrousku nebo voskového papíru a okraje potřeme olejem.
Maso: pokud nemáme k dispozici lednici nebo mrazák a potřebujeme maso uchovat více dní, zabalíme je do utěrky namočené v octové vodě, nebo je naložíme do oleje. Maso potřené octem před přípravou opláchneme, ocet nejde v mase nijak cítit.
Salám vcelku: na řez přiložíme plátek špeku, salám tak neoschne.
Postup: Do deci mléka namočíme nakrájený rohlík.Do mísy dáme mleté maso, vejce,... zobrazit recept
Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek